Certificate in Food & Beverage Service
Sinopsis Program
Program ini direka untuk melahirkan tenaga kerja yang berkelayakan dan berkemampuan untuk berkhidmat di bahagian pramusaji. Pelajar-pelajar akan diajar pelbagai teknik pramusaji untuk memastikan pramusajian berkualiti untuk tetamu tempatan dan antarabangsa.
SENARAI MODUL UNTUK PROGRAM INI
Asas Masakan
Asas Operasi Pramusaji
Asas Bahasa Inggeris
Kemahiran Pembelajaran & Pembangunan Profesional
Pengenalan kepada Industri Hospitaliti
Pengajian Malaysia
Pengajian Pramusaji
Bahasa Inggeris Pertengahan 1
Matematik Gunaan untuk Hospitaliti
Makanan & Budaya
Bahasa Kebangsaan / Keusahawanan Digital
Operasi Pramusaji Professional
Teknik Pramusaji Lanjutan
Bahasa Inggeris Pertengahan 2
Pengurusan Kendiri
Pendidikan Islam / Moral
Prospek Kerjaya
Majikan : Hotel, Resort, Restoran
Jabatan-Jabatan: Bankuet, Perkhidmatan Makanan dan Minuman, Perkhidmatan Sajian Kamar, Laman Kopi
Syarat Kemasukan
- Warganegara Malaysia
- Memiliki SPM atau setaraf
- Lulus Bahasa Melayu
- Lulus Sejarah (SPM 2013 dan ke atas)
- Mendapat SATU (1) kepujian dalam mana-mana mata pelajaran
- Calon tidak mempunyai ketidakupayaan penglihatan (buta, buta warna), pendengaran, pertuturan, fizikal atau pembelajaran yang menyukarkan kerja-kerja amali
kembali ke atas